Tips voor een innovatieve moderne kantoorinrichting 

Werkplekken veranderen en met nieuwe manieren van werken komen er nieuwe kantoorindelingen en meubelontwerpen. Innovatieve bedrijven lopen voorop met moderne kantoortrends om een dynamische en collaboratieve werkplek te creëren en succesvolle, goed presterende teams aan te trekken en te behouden. Een virtueel kantoor Amsterdam van EBC is bijvoorbeeld één van de nieuwe kantoorruimte trends. Een kantoorruimte Amsterdam is moeilijk vindbaar aangezien er een grote concurrentie op de markt is.

De meest succesvolle moderne bedrijven zijn op zoek naar meubelontwerpen die een stimulerende werkomgeving creëren die medewerkers en klanten waarderen. Hier volgen enkele tips voor moderne kantoorinrichting waar u op moet letten.

FLEXIBILITEIT

Het hedendaagse kantoor heeft behoefte aan multifunctionele ruimtes met veelzijdig kwalitatief meubilair dat kan worden gebruikt voor alles van multimedia presentaties tot informele pauzeplekken. Goed ontworpen modulair meubilair dat kan worden gemengd, gestapeld en verplaatst wint snel aan populariteit.

DECLUTTER

Eén van de meest gewilde oplossingen voor kantoorinrichting is hulp bij het verwijderen van draden en rommel van bureaus en vergaderruimten. Bij Modern Office vindt u slim meubilair dat speciaal is ontworpen met kabel kappen en kabelgoten om de rommel te minimaliseren, zodat de werkplek er schoon, eenvoudig en goed georganiseerd uitziet.

DE NATUURLIJKE UITSTRALING

Het vinden van manieren om de natuur te integreren in de werkplek is een trend die bedrijven niet kunnen negeren. Van levende planten tot op de natuur geïnspireerde patronen in zitmeubelen en houten afwerkingen op kantoortafels en bureaus, wij houden van die lichte, schone, natuurlijke Scandinavische look.

DELEN

In de moderne kantooromgeving draait alles om het stimuleren van meer interactie. Kantoormeubilair dat ontspannen en collaboratief is, is wat elk modern bedrijf zoekt.

BEWEGING

Het blijkt dat de hele dag aan een bureau zitten ongezond kan zijn – beweging is de sleutel. Het is dus niet verwonderlijk dat er een belangrijke verschuiving heeft plaatsgevonden in de richting van in hoogte verstelbare tafels en bureaus voor staande vergaderingen.

Vermindert stress en angst

Naast het stimuleren van de drie C’s moeten moderne kantoorruimtes ook dienen om stress en angst te verminderen.

Industriële ontwerpelementen,  zoals blootgesteld metaal, onafgewerkte steen en scherpe hoeken – hebben bijvoorbeeld hun plaats als esthetiek. Maar als ze te veel worden gebruikt, kunnen ze uw teamleden het gevoel geven dat ze slechts een radertje zijn in een veel grotere machine. 

Dat op zich kan stress en angst in de hand werken. We zeggen niet dat u industriële ontwerpelementen helemaal moet vermijden – sommige van onze favoriete kantoorruimtes hebben industriële componenten – maar wel dat u het effect ervan moet temperen met zachtere, meer uitnodigende componenten zoals kussens, gevulde stoelen en een meer natuurlijk kleurenpalet (bijv. groen, blauw, geel, enz.). Deze aantrekkelijke elementen helpen de stress en bezorgdheid te verminderen die het hoge tempo van het moderne bedrijfsleven in de hand werkt.