Coworking Mechelen


Coworking Mechelen: Met de kantoor-op-maatformule geniet je van alle voordelen die je hebt met een eigen werkplek, én van alle extra voordelen die Greenhouse je biedt. Je maakt deel uit van de hechte Greenhouse-community en kan gebruik maken van alle diensten die andere klanten ook genieten.

Je wilt een vast kantoor, maar hebt geen tijd om het in te richten? Geen probleem, het Greenhouse-designteam staat voor je klaar met turnkey solutions! Wij richten jouw kantoorruimte stijlvol in.

Meer over Coworking Mechelen

Co-working in Mechelen, Kardinaal Mercierplein – Regus België

Samenwerken is het sleutelwoord bij Regus Kardinaal Mercier, een levendige kantoorruimte die niets gemeen heeft met saaie corporate vergaderruimtes in wolkenkrabbers zonder ziel. Dit gebouw met vier verdiepingen werd ontworpen door architect Crepain Binst. De buitenkant heeft nog altijd de mooie barokstijl, terwijl de binnenkant zorgvuldig gerenoveerd werd in functie van hedendaagse coworking. Er is veel natuurlijk en kunstmatig licht en glas in het hele gebouw, maar de grootste aantrekkingskracht schuilt ongetwijfeld in het atrium, met zijn prachtige centrale glazen koepel en grootse houten trap. Het gebouw heeft een briljante locatie, op amper vijf minuten stappen van het treinstation van Mechelen en twee minuten van het busstation Oude Brusselsestraat. Wie liever met de wagen komt, kan die veilig achterlaten op een van de 350 ondergrondse parkeerplaatsen van de openbare Bruul-parking, rechtover het gebouw. Als u de tijd heeft, wandel dan over de Dijle en bezoek het Horlogeriemuseum om de talrijke antieke klokken en horloges te bewonderen. Of bezoek het Museum Hof Van Busleyden om te ontdekken hoe de Boergondische hofcultuur zijn stempel heeft gedrukt op het hedendaagse Mechelen.

Wagenoord: co-working, eetbar en feestzaal in één

Op zoek naar een leuke werkplek, originele lunchzaak of zaal voor je evenement: je vindt het allemaal bij Wagenoord, het nieuwste concept van Sara Feskens, tevens bezielster van Il Cardinale. Samen met vijf bevriende ondernemers (Thomas Van Roost, Jente De Wilde, Mattijs Nackaerts, Kevin Brondel en Michael Bonne) bedacht Sara Feskens een nieuwe invulling voor de oude Garage Festraets in Mechelen Noord, die ze prachtig verbouwden.Een ruimte van meer dan 1.500 m² vul je natuurlijk niet zomaar, dus werd Wagenoord een plek waar drie zaken samenkomen:

1. Co-working

Ondernemers, freelancers en andere creatieve duizendpoten kunnen er niet alleen een werkplek huren om in alle rust te werken, het is voor hen ook een plek om elkaar te leren kennen en wie weet samen nieuwe dingen te creëren.

2. Eetbar

Hongerige zielen kunnen dan weer terecht in de eetbar, waar je verschillende heerlijke hapjes zoals bieterballen en hapjes met buikspek of makreel kan delen met vrienden of onbekenden. Het hoofddoel van Wagenoord is immers mensen samenbrengen.

3. Evenementenzaal

Tot slot kan je in Wagenoord ook de grote evenementenzaal afhuren voor trouwfeesten, personeelsfeesten … Of deelnemen aan een van de evenementen die de uitbaters zelf organiseren, zoals een dag vol sportactiviteiten als yoga, bootcamp die in januari georganiseerd werd.

PRAKTISCH

Wagenoord – Maurits Sabbestraat 123 – 2800 Mechelen

Co-working space The Crescent opent deuren

Leasinvest Real Estate heeft in de Motstraat The Crescent geopend, een businesscenter met verschillende kantoren én gratis co-working space.

The Crescent is terug te vinden in het gebouw waar ook Wolters Kluwer huurt. Leasinvest richtte het op nadat de uitgeverij recent besliste dat het ten gevolge van het nieuwe werken met minder kantoorruimte verder kon. Intussen nam een tiental huurders de vrijgekomen ruimte weer in, maar daarnaast realiseerde Leasinvest dus ook een ruime en moderne co-workingspace The Crescent, met naast een restaurant verschillende soorten werkplekken voor tot 300 personen. “We stellen de ruimte gratis en vrij ter beschikking. Iedereen kan hier tijdens de openingsuren van 8.30 tot 17.30 uur komen zitten en werken, mensen ontmoeten, een koffie komen drinken”, legt asset manager Anouck Peeters uit.

Het gebruik van een van de vele vergaderzalen – voor kleine groepen tot zelfs 130 personen – is wel betalend. Wie een abonnement neemt (225 euro per maand), krijgt in ruil onder meer korting voor de catering en kan de zalen gratis (tot 16 uur per maand) gebruiken. The Crescent staat verder ook ten dienste van de bedrijven die in het gebouw gevestigd zijn. “In sectoren als de IT, waar een ‘war on talent’ heerst, moet je meer bieden dan louter kantoorruimte.” The Crescent omvat ook een business center met individuele gemeubelde kantoortjes voor een zeven bedrijfjes van twee tot tien personen. “We verhuren deze vanaf 875 euro per maand, maar dan is ook je totale kost om operationeel te zijn gedekt.” Info: www.thecrescent.eu.